Showtanssi Joensuu

Showtanssi

Showtanssi on tanssilaji, joka painottaa esiintymistaitoja ja tanssin kerronnallisuutta. Showtanssin opiskelussa keskeisiä elementtejä ovat tanssitekniikka, ilmaisu ja monipuolinen musiikin käyttö. Showtanssin liikemateriaali koostuu eri tanssilajeista johdetuista variaatioista ja on sovellettavissa teeman ja musiikin mukaan. Showtanssissa yhdistyvät eri aikakaudet, eri tanssityylit ja erilaiset musiikkigenret. Näin saadaan syntymään esittävää taidetta kaikessa monimuotoisuudessaan.

Cat People tanssikoulussa showtanssitunneilla edetään tavoitteellisesti tasolta toiselle. Tunneilla pääset käyttämään kehoa ja liikelaajuutta monipuolisesti. Tunnit sisältävät perusteelliset alkulämmittelyt, tanssitekniikkaa, akrobatiaa, askelsarjoja ja koreografiaa. Treenataan keskittyen ja omia rajoja kokeillen, mutta myös hullutellen, hassutellen ja päästämällä irti säännöistä! Piruetteja, hyppyjä, jalan heittoja, akrobatiaa ja lattiatekniikkaa, hikeä, naurua, tunteita ja ryhmä energiaa! Ryhmät esiintyvät koulun oppilasnäytöksissä sekä muissa tilaisuuksissa.

Ikäryhmät

12+
Aikuiset

Tuntien tasot

Show alkeisjatko 2
Show keskitaso 1
Show keskitaso 2
Show jatko

Show alkeisjatko 2

Tunti sopii show-, nyky-, tai jazztanssin alkeet käyneille yli 12 vuotiaille.

Show keskitaso 1

Vähintään 3 vuotta tanssineille. Ryhmällä on 2 viikottaista kokoontumiskertaa, joista toisella treenataan tanssitekniikkaa ja toisella keskitytään koreografiseen työskentelyyn. Ryhmän opettajat tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta tanssillisten valmiuksen kehittyminen tukisi koreografista prosessia.

Show keskitaso 2

Vähintään 4 vuotta tanssineille. Ryhmällä on 2 viikottaista kokoontumiskertaa, joista toisella treenataan tanssitekniikkaa ja toisella keskitytään koreografiseen työskentelyyn. Ryhmän opettajat tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta tanssillisten valmiuksen kehittyminen tukisi koreografista prosessia.

Show jatko

Tunti sopii useamman vuoden tavoitteellisesti treenanneille yli 16 vuotiaille.

Show aikuiset

Aikuisten showtunnilla painotus on eri tyylisten tanssisarjojen tanssimisessa ja fiilistelyssä. Alkulämmittelyn lomassa tehdään jonkin verran tanssiteknisiä harjoitteita, mutta pääpaino on omalla tyylillä ja kokemuksella tekemisessä ja tanssin ilossa.