Mitä on Pilates?

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä harjoittelumenetelmä, jonka avulla parannetaan kehonhallintaa, ryhtiä ja edistetään selkärangan terveyttä. Pilates-harjoittelussa korostuu kehon syvien tukilihasten harjoittaminen ja tarkka, keskittynyt työskentely hengityksen tahdissa. Pilatesta harjoitellaan jokaisen omista lähtökohdista lähtien ja harjoittelulla pyritään arkea ja elämänlaatua parantavaan hyvinvointiin. Harjoitteet vahvistavat vatsan ja selän alueen lihaksia, parantavat lantion alueen hallintaa ja korjaavat rintarangan ja olkapäiden asentoa.

Miten tunnilla harjoitellaan?

Mattopilates:

Tunnille tarvitset mukavat liikuntavaatteet, vesipullon ja oman pienen pyyhkeen. Tunnilla tehdään vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita selinmakuulla, istuen, kylkimakuulla, päinmakuulla, konttausasennossa ja seisten. Tunti on rakennettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka jatkuu sulavasti harjoitesarjasta toiseen ilman pidempiä taukoja. Harjoituksen tehokkuus perustuu syvien lihasten kytkemiseen hengityksen avulla sekä keskittyneeseen harjoitustapaan. Tunnin aikana käydään läpi  erilaisten harjoitusten kautta kaikki selkärangan liikesuunnat: pyöristys, ojennus, taivutus ja kierto pyrkien parantamaan niin ryhtiä kuin selkärangan liikkuvuutta. Harjoituksissa haastetaan kehon kaikkia lihasryhmiä niin kehonhallinnan, voiman kuin liikkuvuudenkin näkökulmasta. Tunneilla jokainen harjoittelee omalla tasollaan oman kehon edellytysten mukaisesti. Pilates on työkalu, joka auttaa meitä pärjäämään oman kehomme kanssa läpi elämän.

Laitepilates:

Laitepilatestunnilla harjoitellaan reformer-laitteella, joka on Joseph Pilateksen kehittämä harjoitteluväline. Laitepilateksessa liikkeet tehdään jousivastuksia apuna käyttäen haastaen kehoa niin voiman kuin hallinnan näkökulmasta. Reformer-harjoittelussa tunti rakennetaan pilateksen periaatteiden mukaisesti eri harjoitusasentoja hyödyntäen siten, että koko keho saa monipuolisen harjoituksen. Jousivastusten erilaiset voimakkuudet mahdollistavat liikkeiden haastamisen laajalla skaalalla. Reformer-laitteessa harjoitusasentoja voidaan säätää siten, että laite ohjaa liikeratoja tehden harjoittelusta turvallista myös aloittelijalle. Laiteharjoittelu soveltuu erityisesti selkäkivuista kärsiville sekä lihasten vahvistamiseen esimerkiksi leikkausten jälkeen. Laiteharjoittelu on monipuolinen vaihtoehto mattopilatekselle ja sopii loistavasti myös pilatesharjoittelun ensimmäiseksi muodoksi. Laitetunneille osallistuaksesi sinulla tulee olla laitepilateksen peruskurssi käytynä.

Artikkeleita laitepilateksesta:

Reformer-pilates testissä: koko kehon re-boottaus

https://anna.fi/hyvinvointi/laitepilates-ellit-testaa-yksilollista-ja-tehokasta-treenia

https://tikis.fi/naisten-treeni/venyttelya-vai-voimaharjoittelua-esittelyssa-laitepilates/

Laitecircuit:

Laitecircuit-tunnilla harjoittelet erilaisilla pilatesvälineillä kiertoharjoittelutyyppisesti hyödyntäen pilateksen liikemateriaalia. Laitecircuit-tunneilla hyödynnetään reformer-laitetta, pilatestuolia, spine correctoria sekä muita pilateksen pienvälineitä. Laitecircuitiin osallistuaksesi sinulla tulee olla kokemusta pilatesharjoittelusta niin matolla kuin laitteellakin.

Pilates-tunnit ja peruskurssit syksyllä 2021

Mattopilateksen peruskurssi 4-5.9 klo 14.30 – 16.00 (Siltakatu 20 a 42)

Peruskurssien tavoite on johdattaa menetelmän perusteisiin ja tutustuttaa hengitystekniikkaan, harjoitusasentoihin, syvien lihasten kytkentään sekä alkeistason perusliikemateriaaliin.

Kurssin hinta 60€

Hintaan kuuluu 2 treenikertaa tiistain 19.45 ryhmässä Siltakadulla. 

Muistathan ilmoittautua ennakkoon sekä peruskurssille että viikkotunneille. Kurssit järjestetään ilmoittautumisten määrän perusteella.

Lisätietoja Elinalta: 050 571 8187

Pilateksen viikkotunnit syksyllä 2021:

Maanantai klo 16.30-17.30 Mattopilates jatko (Siltakatu) —> tunti järjestetään kontaktituntina!

Maanantai klo 17.30 – 18.30 Mattopilates jatko (Siltakatu) —> tunti on kontaktitunti, jossa on etä-optio.

Tiistai 16.30-17.30 Laitepilates avoin taso (Kaltimontie)

Tiistai 19.45 – 20.45 Pilates avoin taso (SIltakatu)—>tunti järjestetään myös online-tuntina ja se varataan osoitteessa vello.fi/kuopiontanssistudio

Keskiviikko 18.45-19.45 Laitepilates jatko (Kaltimontie)

Tuntien hinnat ja maksaminen:

Pilatestunneille voit osallistua joko tanssikoulun lukukausimaksulla, kertamaksulla tai ostamalla 5 tai 10x kortin

Kertamaksut:
1x60min mattopilatestunti 19€
1x60min laitepilatestunti 30€

Lukukausimaksut:

16 x60min mattopilates: 260€
16x60min laitepilates : 360€

5xkortit

5x60min mattopilates 90€

5x60min laitepilates 130€

10x kortit
10 x 60min mattopilates 170€
10x60min laitepilates 260€

Jos osallistut tunneille kertamaksulla, ilmoittaudut tunneille normaalisti lukuvuosi-ilmoittautumisen kautta. Kertamaksut laskutetaan kauden päätteeksi.
Kaikki hinnat sisältävät alv:n 10%
Eläkeläiset saavat viikkotuntihinnoista alennuksen -10%

Maksuvälineiksi käyvät myös Smartum, e-passi ja Edenred ja Eazybreak.