Opettajat

Opettajat

Tällä sivulla pääset tutustumaan Cat People tanssikoulun opettajiin. Jos sinulla on kysyttävää tanssitunneista, lähetä opettajalle sähköpostia.

elina@catpeople.fi

Elina Turpeinen

Olen Elina Turpeinen, Cat People tanssikoulun rehtori.

Tanssi ja tanssin opettaminen on aina ollut minulle elämän selkäranka. Matkani tanssin harrastajasta tanssinopettajaksi ja myöhemmin tanssikouluyrittäjäksi on ollut pitkä mutta antoisa. Haave opettajuudesta auttoi minua ponnistelemaan läpi ammattiopintojen ja motivoi myös hakemaan lisäkoulutusta maailmalta.

Minulle työni ydin on oppilas. Haluan antaa oppimisen elämyksiä, auttaa voittamaan haasteita ja ilahduttaa tanssilla. Haluan, että tanssikoulumme on yhteisö, jossa kaikki viihtyvät ja voivat hyvin.

Rakastan koregrafiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia koskettaa niin tanssijaa kuin katsojaa.

Minulle tanssi on elämäntapa ja parasta lääkettä kaikkeen. Toisille tanssi on tapa rentoutua, toisille tapa liikkua. Joku voi kokea sen keinoksi haastaa itseään ja kehittyä ja joku toinen taas hakee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meidän tanssikoulussamme se kaikki on mahdollista.

Opetan tanssikoulussamme kaikkea mitä osaan, mutta pääaineeni ovat jazz- ja nykytanssi. Tanssiaineiden lisäksi olen Somatic Pilates-ohjaaja keväästä 2019 alkaen. Haluan tuoda Pilateksen ja kehonhuollon osaksi tanssikoululaisten ja vanhempien arkea.

Tanssin ja Pilateksen työvälineet ovat aivot ja keho. Haastamalla aivojamme liikuttamaan kehoamme saamme aikaan niin kauneutta kuin hyvinvointia. Kehon ja mielen mahdollisuudet ovat loputtomat ja oppiminen on elämänmittainen matka.

tiia@catpeople.fi

Tiia Turunen

Moikku.

Mie oon Tiia ja olen toiminut tanssikoulun pop-tanssin opettajana monien vuosien ajan, vuodesta 2009 alkaen. Eri tanssilajien monipuolinen treenaaminen on ollut minun tanssimatkani avain. Haluan kannustaa myös omia oppilaitani harrastamaan monipuolisesti eri lajeja. Olen saanut olla mukana erilaisissa kisoissa ja katselmuksissa tanssijana ja antanut myös mahdollisuuksia omille oppilailleni esiintyä erilaisissa tilanteissa.
Minun juttuni on ehdottomasti eri tanssityylien ja tekniikoiden sekoittaminen. Tanssiminen merkitsee minulle vapautta ilmaista itseäni, suuria kuin pieniä tunteita ja hauskuutta arjessa, sekä juhlassa. Tanssissa parasta on sen rajattomuus ja se on tehnyt nimenomaan minusta minut. Tunneillani haluan ylläpitää rentoa ilmapiiriä, jossa jokainen voi luottaa omaan tekemiseensä ja tuntea olonsa turvalliseksi heittäytyäkseen tanssin vietäväksi.

Kerran eräs tanssinopettajani sanoi minulle: ”Koskaan ei saa sanoa, ettei osaa. Sen sijaan sano itsellesi: minä osaan, minä yritän ja minä opin.” Kyseinen lausahdus on jäänyt elämään omille tunneilleni.

Nähdään tunneilla!

miraheiskanen@kuopiontanssistudio.fi

Mira Heiskanen

Mira on innostava tanssinopettaja, jolle on tärkeää luoda kannustava ja hyvä ilmapiiri opetustilanteissa. Opettajana hän haluaa inspiroida ja haastaa oppilaitaan, tanssiniloa unohtamatta. Mira on toiminut Joensuussa tanssinopettajana vuosina 2016-2018 sekä tanssijana erilaisissa produktioissa. Hän koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK) ja filosofian maisteri.

paivi@catpeople.fi

Päivi Kyllönen

Päivi on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK) ja ammatilliset erikoistumisopinnot hän on suorittanut alaselän toimintaan ja terapeuttiseen harjoitteluun vuosina 2005-2006 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Vuosien varrella Päivi on käynyt lisäkoulutuksina ravintovalmentajan (v.2014)
ja psyykkisen valmentajan (v.2018) opinnot sekä suorittanut opintoja Itä-Suomen yliopistoon liikuntalääketieteestä sekä urheilijan ravitsemuksesta.
Päivi on toiminut vuodesta 2006 lähtien ryhmäliikunnan ja yksilöohjauksen parissa ja ohjannut useita erilaisia ryhmiä. Pilatesohjaajaksi hän valmistui v. 2006 ja laitepilatesohjaajaksi v. 2017. Päivi toimii myös taitoluistelijoiden valmennustiimissä oheisharjoittelun puolella. Pilateksesta Päivi kertoo näin:

“Pilateksessa minua kiehtoo sen kokonaisvaltaisuus niin kehon kuin mielenkin osalta. Harjoittelun myötä tietoisuus oman kehon liikkeistä ja asennoista lisääntyy parantaen näin kehon hallintaa. Motivoivaa on oma kehittyminen iästä riippumatta ja pilatesharjoittelun jälkeinen kehon hyvä olo.Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi tunnilleni.”

paivi@catpeople.fi

Kuvaaja Emilia Kettunen

maria@catpeople.fi

Maria Reinikainen

Hip hop ja street-tunneillani on rempseä ja nauravainen meininki, hikoillaan ja nautitaan street-tanssin asenteesta. Haluan, että jokainen pystyy olemaan oma itsensä tunneilla, kysymään neuvoa ja tuomaan omaa tyyliään esiin rohkeasti.

Itselleni hip hopista on tullut vuosien varrella rakkain ja vahvin alueeni tanssissa. Aloitin tanssin vuonna 2013 Cat People tanssikoulussa. Musiikki, coolit stepit, rentous, yhteisöllisyys ja asenne veivät heti mennessään harrastusta aloittaessa. Tykkään käydä eri tanssijoiden workshopeilla hakemassa inspiraatiota. Uusien opettajien tunneilla pääsee aina haastamaan kehoa ja aivoja. Toivonkin että tunneillani oppilaat pääsevät myös haastamaan itseään, kokevat oppimisen hetkiä ja ennen kaikkea nauttivat vauhdikkaasta menosta!

Koulutukseltani olen hieroja ja fysioterapeutti. Tunneillani pyrin tuomaan esiin oman kehon kuuntelemisen tärkeyttä sekä opettamaan oman kehon toiminnan ymmärtämistä tanssiessa. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!

Kuvaaja Risto Takala

kiia@catpeople.fi

Kiia Hulkkonen

Mie oon Kiia, tanssikoulun commercial dance -opettaja. Commercial dance saa inspiraationsa eri tanssilajien liikehdinnästä sekä musiikkivideoista ja artistien taustatanssijoista. Come-tunneilla keskitytään koreografioiden tekoon, ilmaisun kehittämiseen sekä monipuoliseen harjoitteluun, kaikkien yksilöllinen kokemus huomioon ottaen.

Musiikki ja liikunta ovat aina olleet itselleni tärkeitä, ja tanssiharrastus onkin niistä mitä mainioin yhdistelmä. Cat Peoplella olen tanssinut vuodesta 2010 ja lajeihini kuuluvat showtanssi, nykytanssi ja jazz sekä eri katutanssilajit kuten hip hop, house ja pop. Näiden lajien ominaisuuksia yhdistellään tuntieni koreografioissa. Vaikka tanssi on minulle harrastuksista rakkain, myös tanssituntien ulkopuolinen oheisharjoittelu on tärkeä osa omaa harrastamistani.

Pyrkimyksenäni tunneilla on auttaa jokaista oppilasta löytämään omia vahvuuksiaan ja tanssityyliään lajien integroinnin keinoin.

Nähdään tunneilla!

emilia@catpeople.fi

Emilia Kytölä

Olen aloittanut tanssimisen vuonna 2005 Lappeenrannan Tanssiopistolla. Lajeihini vuosien varrella on kuulunut muun muassa nykytanssi, showjazz sekä baletti. Vuonna 2021 suoritin taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän syventävät opinnot. Lisäksi olen ollut mukana tanssimassa erilaisissa produktioissa ja esityksissä. Tanssiminen on siis aina kuulunut jollain tapaa elämääni.

Tanssissa minua kiehtoo musiikin ja liikkeen harmoninen yhdistäminen sekä erilaisten liikkeiden ja liikelaatujen sulava sitominen toisiinsa. Opettajana haluan jakaa oppilailleni samaa iloa, mitä olen itse vuosien varrella tanssilta saanut. Keskeistä opettamisessani on myös kehollinen ilmaisu, tekniikan puhtaus sekä reipas asenne.

Toivottavasti tavataan tunneilla!

annika@catpeople.fi

Annika Arpiainen

Annika on neljännen vuoden tanssinopettajaopiskelija ja hänen päälajinsa ovat nyky- ja jazztanssi.

Opettajana hän on energinen ja kannustava. Erityisen tärkeänä Annika pitää turvallisen ja positiivisen opetusilmapiirin luomista, jossa jokainen pääsee kehittymään omalla tasollaan. Tanssissa Annikaa kiehtoo sen monipuolisuus ja eri tyylien fuusioiminen.

Tervetuloa tunneille!