Opettajat

Opettajat

Tällä sivulla pääset tutustumaan Cat People tanssikoulun opettajiin. Jos sinulla on kysyttävää tanssitunneista, lähetä opettajalle sähköpostia.

elina@catpeople.fi

Elina Turpeinen

Olen Elina Turpeinen, Cat People tanssikoulun rehtori.

Tanssi ja tanssin opettaminen on aina ollut minulle elämän selkäranka. Matkani tanssin harrastajasta tanssinopettajaksi ja myöhemmin tanssikouluyrittäjäksi on ollut pitkä mutta antoisa. Haave opettajuudesta auttoi minua ponnistelemaan läpi ammattiopintojen ja motivoi myös hakemaan lisäkoulutusta maailmalta.

Minulle työni ydin on oppilas. Haluan antaa oppimisen elämyksiä, auttaa voittamaan haasteita ja ilahduttaa tanssilla. Haluan, että tanssikoulumme on yhteisö, jossa kaikki viihtyvät ja voivat hyvin.

Rakastan koregrafiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia koskettaa niin tanssijaa kuin katsojaa.

Minulle tanssi on elämäntapa ja parasta lääkettä kaikkeen. Toisille tanssi on tapa rentoutua, toisille tapa liikkua. Joku voi kokea sen keinoksi haastaa itseään ja kehittyä ja joku toinen taas hakee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meidän tanssikoulussamme se kaikki on mahdollista.

Opetan tanssikoulussamme kaikkea mitä osaan, mutta pääaineeni ovat jazz- ja nykytanssi. Tanssiaineiden lisäksi olen Somatic Pilates-ohjaaja keväästä 2019 alkaen. Haluan tuoda Pilateksen ja kehonhuollon osaksi tanssikoululaisten ja vanhempien arkea.

Tanssin ja Pilateksen työvälineet ovat aivot ja keho. Haastamalla aivojamme liikuttamaan kehoamme saamme aikaan niin kauneutta kuin hyvinvointia. Kehon ja mielen mahdollisuudet ovat loputtomat ja oppiminen on elämänmittainen matka.

anna@catpeople.fi

Anna Kiuru

Olen aloittanut tanssiharrastukseni virallisesti vuonna 1995, kun isä vei minut balettitunnille silloiseen Pohjois-Karjalan Tanssiopistoon. Tajusin melko pian, että minua kiinnostavat myös muut lajit ja pian huomasin harrastavani jazzia, nykytanssia, hip hoppia ja showtanssia. Kymmenen vuotta vierähti tanssisaleissa hikoillessa, mutten vielä silloin ymmärtänyt, että tanssista voisi tulla minulle ammatti.

Kun opiskelin jo yliopistossa kieltenopettajaksi, tanssinopettajani Elina Turpeinen rohkaisi minua hakeutumaan tanssialalle. Yhtäkkiä ymmärsin, että tanssinkipinä oli saanut minussa todella vallan ja hain tanssinopettajakoulutukseen Kuopioon. Opintojen parissa rakkaus tanssiin syveni entisestään, mutta päätin tehdä myös loppuun sen, minkä aloitin. Valmistuin filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2010 ja tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013.

Olen opettanut tanssia vuodesta 2006 pääosin Joensuussa. Opettajana olen innostava, kannustava ja rohkaiseva. Haluan, että jokainen voi tulla tanssitunneille sellaisena kuin on. Korostan opetuksessani sitä, ettei tanssiharrastuksessa kyse ole pelkästään siitä, että osaa mallintaa kehollaan siistejä liikkeitä opettajan perässä, vaan, että opettajan ohjauksessa jokainen voi löytää itsestään oman tyylin liikkua ja tavan ilmaista itseään. Nähdään tanssitunneilla!

tiina@catpeople.fi

Tiina Miettinen

Olen valmistunut vuonna 2010 Savonia Ammattikorkeakoulusta Tanssinopettajaksi pääaineina nyky-, jazz-, ja lastentanssi. Esiintymiskokemusta on karttunut pitkin matkaa mm. showtanssiryhmän jäsenenä ja tanssikatselmuksista. Olen opettanut vuodesta 2006 alkaen mm. jazz-, show-, nyky-, lastentanssia ja balettia Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan alueilla.

Opettajana olen kannustava, monipuolinen osaaja ja hetkessä eläjä, opetuksessani painotan luovuutta, tanssitekniikkaa, heittäytymistä, ryhmäkemiaa ja hyvää fiilistä. Tervetuloa mukaan tunneille!

miraheiskanen@kuopiontanssistudio.fi

Mira Heiskanen

Mira on innostava tanssinopettaja, jolle on tärkeää luoda kannustava ja hyvä ilmapiiri opetustilanteissa. Opettajana hän haluaa inspiroida ja haastaa oppilaitaan, tanssiniloa unohtamatta. Mira on toiminut Joensuussa tanssinopettajana vuosina 2016-2018 sekä tanssijana erilaisissa produktioissa. Hän on aiemmalta koulutukseltaan filosofian maisteri ja opiskelee tällä hetkellä Savonia-ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi.

emilia@catpeople.fi

Emilia Savolainen

Olen valmistunut 2008 tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta ja opettanut siitä lähtien. Lempilajejani ovat nyky- ja lastentanssi. Olen opettanut myös kehonhuolto, balettia, jazztanssia ja akrobatiaa.
Haluan luoda tunneillani turvallisen ilmapiirin, jossa kaikki voivat onnistua ja oppia. Monipuolinen liikkuminen, luovuus ja oppilaiden haastaminen ikätason mukaan ovat tärkeitä asioita. Tanssitunneillani saa myös välillä hullutella ja harjoitella heittäytymistä. Aina kannattaa tanssia!

paivi@catpeople.fi

Päivi Kyllönen

Päivi on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK) ja ammatilliset erikoistumisopinnot hän on suorittanut alaselän toimintaan ja terapeuttiseen harjoitteluun vuosina 2005-2006 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Vuosien varrella Päivi on käynyt lisäkoulutuksina ravintovalmentajan (v.2014)
ja psyykkisen valmentajan (v.2018) opinnot sekä suorittanut opintoja Itä-Suomen yliopistoon liikuntalääketieteestä sekä urheilijan ravitsemuksesta.
Päivi on toiminut vuodesta 2006 lähtien ryhmäliikunnan ja yksilöohjauksen parissa ja ohjannut useita erilaisia ryhmiä. Pilatesohjaajaksi hän valmistui v. 2006 ja laitepilatesohjaajaksi v. 2017. Päivi toimii myös taitoluistelijoiden valmennustiimissä oheisharjoittelun puolella. Pilateksesta Päivi kertoo näin:

“Pilateksessa minua kiehtoo sen kokonaisvaltaisuus niin kehon kuin mielenkin osalta. Harjoittelun myötä tietoisuus oman kehon liikkeistä ja asennoista lisääntyy parantaen näin kehon hallintaa. Motivoivaa on oma kehittyminen iästä riippumatta ja pilatesharjoittelun jälkeinen kehon hyvä olo.Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi tunnilleni.”

paivi@catpeople.fi

jenni@catpeople.fi

Jenni Päivänurmi-Vinni

Jenni Päivänurmi-Vinni on koulutukseltaan fysioterapeutti ja työssään hän hoitaa kaiken ikäisten tuki- ja liikuntaelinongelmia. Hän on erikoistunut urheilu- ja äitiysfysioterapiaan. Hän on myös valmentanut voimistelijoita ja toiminut muodostelmaluistelijoiden fysiikkavalmentajana. Jenni on käynyt PhysioPilates-ohjaajakoulutuksen vuonna 2013 ja ohjannut sen jälkeen vuosittain useita pilateksen viikkotunteja.

“Pilateksessa parhainta on minun.mielestäni oman kehotietoisuuden lisääntyminen, pysähtyminen oman kehon äärelle ja kehon monipuolinen vahvistaminen. Liikkeiden suorituspuhtaus on minulle tärkeää, sillä juuri se, että liikkeet tehdään oikein ja tarkasti on pilateksen ydinajatus. Pilateksessa vähemmän on usein enemmän.”