Hip hop Joensuu

Hip hop

Hiphop on katutanssilaji, joka on syntynyt 1970-luvulla New Yorkissa. Hiphop sisältää mm. bounce- ja grooveharjoitteita, joiden avulla jokainen tanssija löytää oman yksilöllisen hiphoptanssityylinsä. Lajin keskeinen sisältö on musiikki, joka toimii materiaalin innoittajana ja usein myös kerronnallisen sisällön luojana.

Hip hop -kulttuurissa kyse on mm. yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä, mutta myös omaperäisyyden hiomisesta huippuunsa. Jokainen saa olla oma itsensä ja tyylejä on niin monta kuin tekijääkin. Meidän tanssikoulussa hip hop -tunnit sisältävät alkulämmittelyn, lihaskuntoharjoitteita, lajin tekniikan hiomista, tilassa liikkumista, freestyleharjoituksia sekä koreografista työskentelyä. Opettaja auttaa jokaista hiomaan stepit kuntoon ja rohkaisee oman tyylin löytymisessä.

Ikäryhmät

9-12v (alkeisjatko)
13-15v (keskitaso)
15+ (jatko)

Tuntien tasot

Syksyllä 2023 alkavat ryhmät:

Hip hop alkeis-jatko
Hip hop keskitaso
Hip hop jatko
Hip hop avoin aikuiset

Hip hop keskitaso 1

Perusteet osaaville. Ikäluokat 9-12v. Tunneilla keskitytään perustekniikan vahvistamiseen, rytmiikkaan, opetellaan steppejä sekä varioidaan niitä erilaisissa sarjoissa sekä harjoitellaan luomaan liikettä hetkessä opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Hip hop keskitaso 2

Perusteet osaaville. Ikäluokat 13-15v. Tunneilla keskitytään perustekniikan vahvistamiseen, rytmiikkaan, opetellaan steppejä sekä varioidaan niitä erilaisissa sarjoissa sekä harjoitellaan luomaan liikettä hetkessä opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Hip hop keski-jatko

Perusteet hyvin hallitseville. Tunnit haastavat pidempien liikeyhdistelmien ja vaikeampien rytmien muodossa. Perustekniikka vahvistuu erilaisten tilassa liikkuvien harjoitusten sekä tanssisarjojen lomassa. Freestyleharjoituksissa tanssijoita haastetaan uuden löytämisen äärelle.

Hip hop jatko

Yli 5 vuotta harrastaneille. Jatkotason tunnilla tanssijoita haastetaan hyödyntämään kaikkea osaamistaan oman tyylin löytämisessä. Tunnilla tehtävät harjoitteet tukevat liikelaatujen parissa työskentelyä sekä motivoivat löytämään joka kerta freestylesta jotakin uutta tutkittavaa. Tanssijat saavat myös luoda, muokata ja varioida paljon opettajan antamaa materiaalia itse, pareittain tai pienryhmissä.